De ene wasstraat is de andere niet: behoed je voor een koude douche, kies voor kwaliteit

Tips & Tricks

De ene wasstraat is de andere niet: behoed je voor een koude douche, kies voor kwaliteit

Naar een wasstraat gaan waar weinig aandacht wordt besteed aan het risico op zand of steentjes in de borstels of aan de kwaliteit van reinigingsmiddelen, dat doe je meestal slechts eenmalig. Daarom is het belangrijk je keuze niet te laten leiden door een ultra lage prijs - de slechtste raadgever inzake carwashes! - of een gladde verkoper. Bij Pitstop weten we waar we voor staan:  het knapste wasresultaat in een toptijd!

 

Pitstop vs. andere wasstraten

1. Waterverbruik

We haalden reeds aan dat waterverbruik bij het wassen van je wagen steeds belangrijker wordt. Ingegeven door het slinkende grondwaterpeil, ziet Pitstop het als z’n verantwoordelijkheid om verstandig om te springen met water. Water dat wordt gebruikt bij de reiniging, wordt opgevangen, gefilterd en hergebruikt.
 
Ben je begaan met de waterproblematiek, is het dan ook goed om te polsen hoe je lokale wasstraat hier mee omspringt. Of meteen te verkassen naar een carwash waar je weet dat het wél goed zit: Pitstop dus!

2.  Harde haren of steentjes in borstels en lappen

In een carwash houden de borstels en lappen het vuil vast. ‘Dat is toch de bedoeling van een wasstraat, nee?’ Not exactly! De borstels van een wasstraat horen het vuil immers enkel los te maken, om nadien te worden weggespoeld via de jets. Het is een van de vele voorbeelden waarbij het eigenbelang boven de eindkwaliteit van een wasbeurt: liever dan te kiezen voor uitrusting uit het hogere segment, wordt het eigenbelang boven de eindkwaliteit gesteld, en kiest men voor inferieure kwaliteit afkomstig van dubieuze aanbieders.
 
Dat zien we bij Pitstop hélemaal anders: enkel de beste en meest beproefde uitrusting is goed genoeg voor onze wasstraat. Kost wat het kost… Zo zetten we, naast ons getrainde oog voor detail, bv. ook sensortechnologie in om het wasproces nauwkeurig te kunnen monitoren. Een evidentie voor ons, een garantie op kwaliteit voor jou!

3.  Kwaliteit van reinigingsmiddelen

De keuze van wax en andere producten hangt eigenlijk nauw samen met hoe tegen de kwaliteit van de uitrusting wordt aangekeken. Ook hier geldt dat de keuze voor goedkoop vooral de eindklant duur komt te staan. Agressieve zepen zullen zich na verloop van tijd bv. wreken op de lakkwaliteit, om nog maar te zwijgen over de impact op het afvalwater.
 
Bij Pitstop kiezen we daarom ook hier voor de hoogste kwaliteit van producten, die je  wagen zullen laten schitteren. Nu, maar nog steeds na 100 wasbeurten

4. De human touch

Bij Pitstop staan we dan wel voor (s)pitstechnologie, we zullen nooit verzaken aan de persoonlijke opvolging door specialisten. Onze mensen verlossen je van spreekwoordelijke of letterlijke drempelvrees. Wild gesticulerend aanwijzingen geven van achter een raampje hoef je dus niet van onze medewerkers te verwachten, een zachte, haast huisvaderlijke begeleiding daarentegen krijg je gratis bij iedere wasbeurt! Die drempelvrees is dus voor niks nodig!
 

De ene wasstraat is de andere niet: behoed je voor een koude douche, kies voor kwaliteit: afbeelding 1

Deel deze tip

The Stig

Onbeperkt wassen?

Word Unlimited Club Member

Het kan al vanaf € 1 per dag!
pitstop carwash stripes